НАБУ закликає Раду дати зелене світло поданням на депутатів

НАБУ закликає Раду дати зелене світло поданням на депутатів
НАБУ наголошує, для знаття недорканності доказів достатньо

У НАБУ здивовані рішенням регламентного комітету щодо Полякова

Національне антикорупційне бюро України закликає народних обранців «розірвати кругову поруку в парламенті» та підтримати подання на зняття недоторканності, затримання і арешт депутатів, чию причетність до корупції встановили НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Про це йдеться у заяві НАБУ, повідомляє «Главком».

У НАБУ виказали здивування відсутністю позитивного рішення регламентного комітету Верховної Ради щодо депутата від фракції Народного фронту Максима Полякова, подання на якого були підготовлені на основі матеріалів, за якими парламентарі підтримали подання на депутата від фракції БПП Борислава Розенблата.

«На думку Національного антикорупційного бюро, подібні рішення виглядають суперечливими і тенденційними. У будь-якому разі, останнє слово, як щодо нардепа Розенблата, так і щодо двох інших його колег з фракції НФ, яких комітет «захистив», - лишається за парламентом», - наголосили там.

«Переконані, наступного тижня Верховна Рада має унікальний історичний шанс продемонструвати, що довіра громадян, інтереси держави, її репутація на міжнародній арені вищі за «партійну солідарність». Для цього потрібно, аби парламент простою більшістю голосів підтримав позбавлення нечистих на руку колег недоторканності і таким чином дав можливість детективам НАБУ продовжити повноцінне розслідування їхніх дій», - йдеться у заяві.

НАБУ також наголосило, що уся доказова база, здобута детективами, є цілком достатньою для прийняття рішення про зняття з парламентарів депутатської недоторканності.

Нагадаємо, 21 червня генпрокурор Юрій Луценко направив до Ради подання на зняття недоторканності з п'яти народних депутатів, а саме: Андрія Лозового (фракція Радикальної партії), Олеся Довгого (группа «Воля народу»), Євгена Дейдея, Максима Полякова (обидва - фракція «Народного фронту») і Борислава Розенблат (фракція «Блоку Петра Порошенко»). 29 червня Луценко також вніс до Ради подання на зняття депутатської недоторканності з Добкіна (Опозиційний блок).

Також нагадаємо, що раніше в одному з ресторанів Києва співробітники НАБУ затримали охоронця народного депутата Борислава Розенблата за підозрою в отриманні хабара. При ньому було $200 тис.

Борислав Розенблат підтвердив факт затримання НАБУ його охоронця. Однак назвав це провокацією і підкреслив, що гроші його підлеглому підкинули.

Генеральна прокуратура та САП продемонстрували відео-доказизловживання службовим становищем та вимагання народного депутата з фракції БПП Борислава Розенблата.

Регламентний комітет Верховної Ради підтримав подання Генпрокуратури на зняття недоторканості з депутата від фракції БПП Борислава Розенблата та направив цей висновок Верховній Раді.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: