НАБУ заперечує вилучення у Мін’юсті документів для позову проти «Роснефти»

НАБУ заперечує вилучення у Мін’юсті документів для позову проти «Роснефти»

У НАБУ запевняють, що не вилучали в Міністерстві юстиції України документи, на які Європейським судом з прав людини накладено гриф «конфіденційно»

НАБУ заперечує, що вилучало в Мін’юсті України важливі для позову проти «Роснефти» документи.

Про це заявляє прес-служба Національного антикорупційного бюро.

«Інформація щодо можливого вилучення детективами НАБУ оригіналів документів, які, за словами міністра юстиції України, мають значення у позові проти «Роснефти» до Європейського суду з прав людини, не відповідає дійсності», - наголошують у НАБУ.

Як пояснили у Бюро, ухвалою слідчого судді Солом’янського райсуду Києва про тимчасовий доступ до документів передбачено можливість вилучати ті нормативно-правові, розпорядчі, організаційні, фінансово-господарські документи, заяви, довідки тощо, які мають відношення виключно до предмету розслідуваного детективами у кримінальному провадженні. Детективи НАБУ не вилучали і не намагалися вилучити в Міністерстві юстиції України документи, на які Європейським судом з прав людини накладено гриф «конфіденційно».

Зазначається, що невідкладний обшук службового кабінету у Міністерстві юстиції України, проведений детективами НАБУ, був обумовлений необхідністю реагування на отриману в установленому законом порядку інформацію про факт знищення та приховування документів, які виступають речовими доказами у кримінальному провадженні.

Раніше глава Мін’юсту Павло Петренко заявив, що його відомство планувало до 19 грудня подати позов до Європейського суду з прав людини проти «Роснефти» щодо заподіяння шкоди Україні. Проте така ініціатива «опинилася під загрозою через проведений обшук працівниками НАБУ».

Нагадаємо, 8 грудня в Мінюсті заявили, що до них з обшуками прийшли детективи НАБУ.

У Мін'юсті заявляють, що НАБУ діяло незаконно. Міністерство юстиції поскаржиться на обшуки з боку Національного антикорупційного бюро України Генеральній прокуратурі та міжнародним партнерам.

Національне антикорупційне бюро України також оприлюднило фото та фрагменти відео слідчих дій, проведених 8 грудня у Міністерстві юстиції України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: