Луценко заявив, що секретних агентів НАБУ необхідно зобов'язати подавати е-декларацію

Луценко заявив, що секретних агентів НАБУ необхідно зобов'язати подавати е-декларацію

Юрій Луценко 

Фото: facebook.com/pg/gp.gov.ua

Луценко зазначив, що слідство проти затриманих за підозрою в провокації хабара агентів НАБУ ведеться у закритому режимі

Генпрокурор Юрій Луценко ініціює обов'язкову подачу електронних декларацій негласними агентами НАБУ. Про це він заявив на брифінгу. 

Генпрокурор наголосив, що необхідно невідкладно змінити процедуру набору агентів НАБУ та ввести зобов'язання подачі е-декларацій негласними агентами бюро.

«Ми бачимо ознаки порушення закону, а саме провокацію хабара з боку окремих детективів НАБУ. Ми будемо вести слідство в закритому режимі, я вже отримав дані про те, що ці агенти є негласними штатними працівниками. У нас є цілий перелік питань до законності їх функціонування. Не можна заради активності НАБУ порушувати закон. Вся знайдена апаратура для прослуховування не була на обліку СБУ», - розповів Луценко.

Він зазначив, що слідство проти затриманих за підозрою в провокації хабара агентів НАБУ ведеться у закритому режимі. Також він додав, що пропонував директору НАБУ Артему Ситнику порозумітися в закритому режимі.

Нагадаємо, Євросоюз звинуватив Генпрокуратуру у перешкоджанні НАБУ.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура України викликала агентів Національного антикорупційного бюро на допит.

В неділю генпрокурор Юрій Луценко заявив, що «весь апарат агентів НАБУ є поза законом», а під час роботи вони використовують незаконні методи провокації та контрабандну техніку. 

Також генпрокурор звинуватив директора НАБУ Артема Ситника в незаконній діяльності ФБР на території України.

Раніше повідомлялося, що співробітники Генеральної прокуратури України, які провели обшук в агента НАБУ Катерини у «справі Пімахової», знайшли у жінки три будинки в Конча-Заспі, два автомобілі Porsche, один Lexus та один Maserati.

Після цього керівник Національного антикорупційного бюро Артем Ситник спростував інформацію про начебто наявність дорогої нерухомості та автомобілів в «агента Катерини».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: