Набув чинності міграційний указ Трампа

Набув чинності міграційний указ Трампа
Дональд Трамп підписав імміграційний указ

90-денна заборона на в'їзд в США почала діяти для громадян шести країн

У четвер, 29 червня, у США набув чинності міграційній указ президента Дональда Трампа, який досі був заблокований за рішенням судів, повідомляє CNN.

90-денна заборона на в'їзд в США почала діяти для громадян шести країн - Ірану, Лівії, Сирії, Сомалі, Судану і Ємену. Проте, згідно з уточненням Верховного суду, обмеження не повинні стосуватись тих, у кого в США є близькі родичі, бізнес, дійсна віза або громадянство, а також тих, хто навчався або навчається в країні. Крім того, почала діяти 120-денна заборона на прийом біженців.

Нагадаємо, у понеділок Верховний суд США дозволив адміністрації Дональда Трампа застосувати 90-денну заборону щодо в'їзду у США для громадян із шести, переважно мусульманських, країн, скасувавши судові рішення судів нижчих інстанцій, які заблокували міграційний указ.

Суд залишив лише одну категорію іноземців під захистом - тих, хто має достовірні документи або інші докази, які підтверджують легітимність відносин з особою чи юридичною особою в США. Постанова Верховного суду означає, що міграційний указ відновлено до остаточного завершення розгляду справи.

Подальші слухання відбудуться у жовтні.

Дональд Трамп назвав прийняте в понеділок рішення Верховного суду щодо міграційного указу «перемогою для національної безпеки країни».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: