Начальник Генштабу викрив небезпечний план Росії із навчанням «Захід 2017»

Начальник Генштабу викрив небезпечний план Росії із навчанням «Захід 2017»
Начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко 

По завершенні навчань частина російських військ залишиться на території Білорусі, зазначив Муженко

Судячи з дій російської сторони, частина військ, які готуються для перекидання для участі в російсько-білоруських навчаннях «Захід-2017», може після їх закінчення залишитися на території Білорусі.

Про це заявив начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко на спільному засіданні Військово-наукового ради ЗСУ і Національної академії наук України, повідомляє прес-служба Міноборони.

«Цілком імовірно, що по завершенні навчань частина цих військ залишиться на території Республіки Білорусь. При цьому існує висока ймовірність, що під час навчань будуть розгорнуті пункти прихованого зберігання озброєння, військової техніки і матеріально-технічних засобів», – сказав Муженко.

Головнокомандувач ЗСУ зазначив, що такі дії можуть дозволити противнику значно скоротити терміни для створення ударних угруповань на західному і південно-західному стратегічних напрямках, що створює пряму загрозу для безпеки України.

Як відомо, раніше голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що спільні російсько-білоруські навчання «Захід-2017», які пройдуть восени, можуть бути використані для прямої агресії або диверсійних дій проти України.

«Нинішні військові навчання «Захід-2017» викликають занепокоєння в Україні... Не слід виключати найгіршого сценарію: використання навчань як мінімум для дискредитації Білорусі, а як максимум – здійснення прямої агресії або диверсійної підривної діяльності на території Білорусі проти нашої держави», – підкреслив Парубій.

Голова ВРУ зазначив, що в України довгий кордон з Білоруссю, і Київ не може розглядати свої відносини з Мінськом окремо від проблем російської агресії проти України.

«І дуже важливо, щоб наступ на Україну не почалося одночасно як на території РФ, так і території українсько-білоруського кордону», – підкреслив Парубій.

Також спікери парламентів України, Польщі та Литви розкритикували владу Білорусі за порушення прав людини, грубі переслідування активістів та порушення прав на мирні зібрання, що спостерігалося протягом останніх днів в РБ. На їхнє переконання, Захід повинен чітко висувати Мінську свої вимоги щодо поваги до базових демократичних цінностей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: