Напад на Найєма. Нардеп Геращенко передав нападнику, який втік до Баку, ультиматум

Напад на Найєма. Нардеп Геращенко передав нападнику, який втік до Баку, ультиматум

Геращенко спробував виправдатися, чому кривднику Найєма дали втекти до Баку

У четвертого підозрюваного в нападі і побитті народного депутата Мустафи Найєма - того, який полетів в Баку, є вибір. Або все життя жити в країнах, які його не видадуть Україні і ніколи не відвідувати США, ЄС та інші цивілізовані країни, або здатися українській владі, вибачитися і примиритися з потерпілим, компенсувати йому моральну та матеріальну шкоду і отримати мінімальне покарання - за згодою потерпілого. Про це у себе на сторінці у Facebook написав народний депутат Антон Геращенко.

Геращенко також спробував виправдатися, чому правоохоронці дали втекти кривднику нардепа у Баку. За його словами, підозрюваного могли затримати, якби:

1. Підозрюваний, на момент побиття Мустафи Найєма, не мав уявлення про особистість і статус жертви.

2. Поліції відразу після прибуття на місце події стали б відомі імена всіх учасників нападу, а не тільки номери їх машин.

«На жаль, є підстави вважати, що в першому випадку, нападник все-таки зрозумів, на кого він підняв руку. Очевидно, що нападник дізнався, що це Мустафа Наєм, що він відомий народний депутат і зрозумів, що його побиття не зійде просто так йому з рук», - резюмував Геращенко.

Нагадаємо, 30 квітня в центрі Києва близько 18 години на депутата Мустафу Найєма було скоєно напад через інцидент на дорозі. Як повідомив у Facebook нардеп Антон Геращенко, нападниками виявилися Саітов Ахмед, 1999 року народження, Саітов Магомед-Саліх, 1996 р.н. та Умал Тімербілатов, 1996 р.н.

ЗМІ з'ясували, що нападники, які побили Найєма і зламали йому щелепу, є постійними відвідувачами дорогих ресторанів. Батько двох підозрюваних – Абубакар Саітов. Він є членом чеченської діаспори України, проте проживає у швейцарській Женеві. 

Поліція Києва розпочала кримінальне провадження через конфлікт, в якому постраждав нардеп. Подію кваліфікували як хуліганство. Додатково було відкрито справу за статтею 122 частина 1 (умисне тілесне ушкодження середнього ступеня).

У соцмережі було оприлюднене відео моменту побиття Найєма, в якому брали участь п'ять нападників.

.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: