Німеччина підозрює Росію у кібератаках проти неї

Німеччина підозрює Росію у кібератаках проти неї

Німеччина закликала Росію «визнати свою відповідальність і припинити такі дії»

Слідом за низкою інших країн Німеччина також звинуватила головне управління генштабу міноборони Росії в причетності до масштабних кібератак.

Представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт в Берліні в п'ятницю, 5 жовтня, заявив, що уряд ФРН з високою долею вірогідності вважає, що за хакерською групою APT28 стоїть російська спецслужба ГРУ.

За словами Зайберта, ця думка грунтується на «сукупності дуже компетентної власної системи джерел і зібраних фактів». Крім того, Берлін повністю довіряє відомостями британських і нідерландських відомств.

Німеччина «різко засудила подібні атаки на міжнародні організації та установи своїх союзників» і закликала Росію «визнати свою відповідальність і припинити такі дії».

Раніше повідомлялося, що держави-союзниці НАТО виступили на боці урядів Нідерландів і Великої Британії й закликали Росію припинити «грубі спроби підірвати міжнародне право й інституції» через кібернетичні атаки.

Нагадаємо, влада Нідерландів оголосила про висилку у квітні чотирьох росіян, які планували здійснити кібератаку на Організацію щодо заборони хімічної зброї.

Як відомо, навесні 2018 року ОЗХЗ займалася вивченням замаху на Сергія та Юлію Скрипаль в Солсбері, а також хімічної атаки в Сирії, в здійсненні якої Захід звинуватив режим Башара Асада та РФ. Росія традиційно відкидає всі звинувачення.

Міністерство оборони Нідерландів оприлюднило імена висланих з країни співробітників ГРУ РФ.

Натомість перший заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров заявив, що Росія дзеркально відповість на висилку чотирьох її громадян Нідерландами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: