Стали відомі імена висланих із Нідерландів чотирьох офіцерів російської розвідки

Стали відомі імена висланих із Нідерландів чотирьох офіцерів російської розвідки

Голландська розвідка MIVD запобігла кібератаці проти ОЗХЗ ще 13 квітня

Міністерство оборони Нідерландів оприлюднило імена висланих з країни співробітників ГРУ РФ, яких Амстердам підозрює у спробі кібератаки на сервери Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ).

Про це повідомляє NOS.

Згідно з даними, які розкрила міністр оборони Нідерландів Анк Бейлевелд, це Олексій Моренець 1997 року народження, Євгеній Серебряков (1981), Олег Сотников (1972) і Олексій Мінін (1972).

Голландська розвідка MIVD запобігла кібератаці проти ОЗХЗ ще 13 квітня, того ж дня з Нідерландів були вислані четверо офіцерів російської розвідки.

Як зазначається, лептоп одного з росіян був прив’язаний до серверів у Бразилії та Малайзії.

Міністр оборони Нідерландів заявила, що гордиться роботою національних спецслужб, і закликала Росію припинити таємні кібероперації.

Раніше повідомлялося, що влада Нідерландів оголосила про висилку у квітні чотирьох росіян, які планували здійснити кібератаку на Організацію щодо заборони хімічної зброї.

Як відомо, навесні 2018 року ОЗХЗ займалася вивченням замаху на Сергія та Юлію Скрипаль в Солсбері, а також хімічної атаки в Сирії, в здійсненні якої Захід звинуватив режим Башара Асада та РФ. Росія традиційно відкидає всі звинувачення., які планували здійснити кібератаку на Організацію щодо заборони хімічної зброї.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: