Нова халепа Джо Байдена. Головний суперник Трампа в 78 років потрапив у сексуальний скандал

Нова халепа Джо Байдена. Головний суперник Трампа в 78 років потрапив у сексуальний скандал

Експомічниця Джо Байдена звинуватила його в сексуальних домаганнях

Байдену пригадали домагання 30-річної давнини

Колишня помічниця найбільш ймовірного кандидата в президенти США від Демократичної партії Джо Байдена розповіла про пережиті її сексуальних домаганнях. Про це повідомляє The New York Times.

Ексспівробітниця Сенату Конгресу США Тара Рід заявила, що майже 30 років тому піддавалася харасменту з боку політика, який тоді займав пост сенатора від штату Делавер. За її словами, в 1993 році Байден в одному з коридорів в Капітолії без дозволу цілував її, торкався до неї, а також наполягав на інтимних стосунках.

Тоді Рід вирішила не подавати заяву в поліцію, розповівши про домаганнях трьом його старшим помічникам і відділу Сенату по роботі з персоналом. Після того, як Рід повідомила про це начальство, вона втратила роботу.

Журналісти видання перевірили версію колишньої помічниці політика. Вони не виявили її скаргу на Байдена, колеги, яким Рід розповіла про те, що сталося, також не підтвердили факт харасменту. У той же час дві її подруги і брат згадали, що вона розповідала їм раніше про те, що трапилося. Також співробітники газети заявили, що іще сім жінок говорили про неприпустимі дії Байдена, зокрема, нав'язливі поцілунки, обійми і дотики.

На початку квітня Рід подала заяву в поліцію у Вашингтоні. Представники передвиборного штабу Байдена спростували цю версію.

Президентські вибори заплановані на 3 листопада 2020 року. Після виходу іншого претендента на пост кандидата від демократів Берні Сандерса з президентської гонки Байдена називають найбільш імовірним переможцем праймеріз.

За останні два роки це не перший скандал, в який потрапляє Байден. Торік син Байдена Хантер Байден потрапив у гучне розслідування, пов'язане з українською нафтогазовою компанією Burusima Holdings. Колишній генеральний прокурор України Віктор Шокін заявив, що його просили відмовитися від розслідування щодо компанії Burusima, де один з керівних постів займав Хантер Байден - син колишнього віцепрезидента США Джо Байдена.

Тоді ще один ексгенеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що в України немає ніяких підстав для розслідування діяльності політичного суперника президента Дональда Трампа Джо Байдена. Він зазначив, що будь-яке розслідування відносно Байдена і його сина має розпочатися в США.

У свою чергу президент США Дональд Трамп заявив, що сім'я колишнього віцепрезидента США Джо Байдена відкупилась від звинувачень у «корупційних схемах» в українській компанії Burisma.

27 лютого Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження про тиск колишнього віцепрезидента США Джо Байдена на ексгенпрокурора України Віктора Шокіна. Справу відкрили на підставі звернення самого Шокіна, який стверджує, що Байден домігся його відставки через бажання розслідувати газовидобувну компанію Burisma. Крім цього, Шокін стверджує, що в 2019 році його отруїли ртуттю, і також пов’язує замах на своє життя із Джо Байденом.

Нагадаємо, розслідування щодо Хантера Байдена обговорювалося президентами США та України Дональдом Трампом та Володимиром Зеленським від час телефонної розмови 25 липня 2019 року. Скарга на можливий тиск на Україну з боку Трампа з метою почати політично мотивоване розслідування, яка мала місце під час цієї розмови, створила основу для справи щодо імпічменту американського лідера.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: