Шокін заявив, що розслідування щодо Burisma прикрили через «страх перед США». Трамп відреагував

Шокін заявив, що розслідування щодо Burisma прикрили через «страх перед США». Трамп відреагував

ГПУ відправляло запити на сина Джо Байдена, але не отримало жодної відповіді, сказав Шокін

Телекомпанія Fox News повідомила, про що говорив Шокін з особистим юристом Трампа Руді Джуліані в січні

Колишній генеральний прокурор України Віктор Шокін заявив, що його просили відмовитися від розслідування щодо нафтогазової компанії Burusima Holdings, де один з керівних постів займав Хантер Байден - син колишнього віце-президента США Джо Байдена.

Про це в четвер, 3 жовтня, повідомила американська телекомпанія Fox News з посиланням на копію конспекту приватної розмови Шокіна з особистим юристом Трампа Руді Джуліані в січні цього року.

Цей конспект, складений Джуліані, 2 жовтня був переданий на розгляд Конгресу США генеральним інспектором Держдепартаменту Стівеном Линіком. У документі наводяться слова Шокіна, який сказав, що «його розслідування було зупинено через страх перед Сполученими Штатами».

Шокін повідомив, що його відомство відправляло запити на Хантера Байдена, але не отримало жодної відповіді. «Підозрювали, що Хантер Байден отримує зарплату, комісійні та ще до того ж один мільйон доларів, - цитує Fox News конспект Джуліані. - З приводу Хантера Байдена не було ніяких документів та інформації, і Шокін сказав, що посол Джеффрі Пайатт попросив його припинити розслідування».

У свою чергу президент США Дональд Трамп у четвер, 3 жовтня, відреагував у Твіттері на слова Шокіна.

«Суперечка щодо України триває сьогодні вранці, так як нові документи, отримані FoxNews, показують, що колишній український прокурор заявив, що його змусили відступити, розслідуючи справу щодо компанії, пов'язаної з Хантером Байденом». Чи хтось, окрім захисників Fake News, має сумніви?» - написав Трамп.

До слова, ексгенеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що в України немає ніяких підстав для розслідування діяльності політичного суперника президента Дональда Трампа Джо Байдена. Він зазначив, що будь-яке розслідування відносно Байдена і його сина має розпочатися в США.

«Я не бачу причин розслідувати справу Джо Байдена або Хантера Байдена за українським законодавством», - сказав Луценко.

Напередодні Держсекретар США Майк Помпео заявив, що пов'язаний із розмовою Трампа та Зеленського скандал не завадить США продовжити допомагати Україні.

Раніше ЗМІ повідомили, що держсекретар Помпео був присутній під час телефонної розмови, «коли президент Трамп чинив тиск на Україну, щоб очорнити свого політичного противника».

Згодом у Конгресі звинуватили Помпео в залякуванні свідків в «українській справі».

Як відомо, комітет Палати представників Конгресу США з іноземних справ викликав в суд держсекретаря Майка Помпео з документами, що стосуються взаємодії президента США Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: