Обама закликав НАТО та ЄС посилити підтримку України

Обама закликав НАТО та ЄС посилити підтримку України

«Ми повинні зміцнювати оборону наших союзників у центральній та східній Європі, підсилювати стримування та підтримувати стійкість проти нових загроз, включаючи кіберзагрози»

Президент США Барак Обама закликав НАТО та Євросоюз посилити підтримку України. Про це американський президент написав у своїй статті для видання The Financial Times.
«Ми повинні поглибити співпрацю у сфері безпеки між НАТО та ЄС і посилити нашу підтримку України, оскільки вона захищає свій суверенітет та територіальну цілісність. І навіть коли наші народи залишаються відкритими до більш конструктивних відносин з Росією, ми повинні погодитися, що санкції стосовно Росії повинні залишатися чинними, поки Москва повністю не виконає свої зобов'язання у відповідності з Мінськими угодами», - наголосив Обама.
За словами американського лідера, у Варшаві на саміті Альянсу «ми повинні знову підтвердити нашу рішучість - наше зобов'язання відповідно до 5 статті Північноатлантичного договору - захищати кожного союзника НАТО».
«Ми повинні зміцнювати оборону наших союзників у центральній та східній Європі, підсилювати стримування та підтримувати стійкість проти нових загроз, включаючи кіберзагрози», - написав Обама.
Також він зауважив, що за межами Альянсу НАТО має вжити більших заходів для глобальної безпеки, особливо з боку південних рубежів Альянсу. Зокрема, за словами Обами, «НАТО повинно підсилити свої зусилля у кампанії по знищенню «Ісламської держави» у Сирії та Іраку, а також зробити більше, щоб допомогти ЄС по припиненню діяльності злочинних мереж, які експлуатують доведених до розпачу мігрантів (які перетинають Середземне та Егейське море)».
Джерело: УНІАН

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: