Очікуючи на візит Порошенка, Додон пояснив, чому з ним не зустрінеться

Очікуючи на візит Порошенка, Додон пояснив, чому з ним не зустрінеться

Додон заявив, що не зустрінеться зі своїм українським колегою, так як «це було б втручанням у вибори в сусідній державі»

Додон був переконаний, що президент Порошенко прибуде до Кишинева в середу

Візит президента України Петра Порошенка в Молдову був перенесений.

Про це повідомив прес-секретар міністерства закордонних справ і європейської інтеграції Олександр Ройтман, пише 12 лютого видання Newsmaker.

Ройтман заявив, що візит Порошенка в Молдову дійсно готували, але вирішили перенести «на інший термін». Це питання, уточнив він, будуть і далі обговорювати. За його словами, візит Порошенка в Кишинів залишається «в порядку денному двосторонніх контактів» Молдови та України.

Крім того, Ройтман підкреслив, що Порошенко не збирався зустрічатися з президентом Молдови Ігорем Додоном. «В ході підготовки цього візиту ми не отримували по дипломатичних каналах запитів від української сторони про зустріч з президентом Додоном», - зазначив він.

Раніше в ефірі передачі на телеканалі Accent TV Ігор Додон повідомив, що Порошенко прилетить до Кишинева 13 лютого. Він заявив, що не зустрінеться зі своїм українським колегою, так як «це було б втручанням у вибори в сусідній державі».

«Відомо, що президент Порошенко прибуде до Кишинева в середу. Наскільки мені відомо, Порошенко - кандидат на президентських виборах в Україні, і я вважаю, що зустрічатися з ним буде неправильно. Якщо зустрінемося з Порошенком, завтра з'явиться інший кандидат, який скаже, що хоче поїхати в Молдову і зустрітися з президентом. Тому не будемо втручатися в боротьбу в сусідній державі», - сказав Додон.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що готовий зустрітися з молдовським колегою Ігорем Додоном, якщо він підтримає територіальну цілісність України, а тому підтвердить незаконність анексії Криму. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: