Очільниця міносвіти повідомила, коли в Україні завершиться навчальний рік

Очільниця міносвіти повідомила, коли в Україні завершиться навчальний рік
Навчальний рік в Україні закінчиться 1 липня

Завершення навчального року для випускників буде залежати від завершення основної сесії ЗНО

Навчальний рік в Україні завершиться в передбачені законодавством терміни, тобто 1 липня. Про це розповіла виконувачка обов'язків міністра освіти Любомира Мандзій під час брифінгу на сторінці МОН у «Фейсбук».

«Відповідно до законів про освіту і про повну загальну середню освіту начальний рік в Україні закінчується 1 липня. Якщо буде можливість продовжити навчання в школах у цьому навчальному році, то в травні або в червні ми повернемося за шкільні парти, знайдемо можливість опрацювати той матеріал, який подаємо зараз дистанційно узагальнити, підсумувати, діагностувати ситуацію з вивченням кожної окремої теми кожного окремого учня і підвести певні підсумки. Ми можемо говорити сьогодні про це, що навчальний рік сьогодні в Україні закінчиться так як передбачено чинним законодавством – 1 липня», – розповіла Любомира Мандзій.

Посадовиця також наголосила, що завершення навчального року для випускників 11-х класів буде залежати від завершення основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання.

«Навчальний рік для учнів 11 класів закінчиться тоді, коли випускники отримають документ про освіту. Якщо навчання повертається в травні за шкільні парти, це буде означати, що в травні буде відбуватися пробне ЗНО, а основна сесія пробного ЗНО розпочнеться орієнтовно після 20-х чисел червня. Якщо не повернемося за шкільні парти в травні, а повернемося в червні, то зможемо організувати пробне ЗНО в межах червня до старту основної сесії», - розповіла очільниця міністерства.

Як вже відомо, цього року, у зв’язку з карантинними заходами, буде скасована державна підсумкова атестація для учнів четвертих та дев’ятих класів. 

Раніше повідомлялося, що карантин може перенести ЗНО з травня на жовтень. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів виконувач обов’язків директора Українського Центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко.

За словами Бойка, початок наступного навчального року 1 вересня нині також під питанням, його дата залежатиме від проведення ЗНО і вступної кампанії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: