Карантин може перенести ЗНО з травня на жовтень

Карантин може перенести ЗНО з травня на жовтень
ЗНО у 2020 році можуть перенести навіть на жовтень
Фото з відкритих джерел

У Центрі оцінювання якості освіти сумніваються у можливості проведення зовнішнього оцінювання у травні

Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання, яке за планом має відбутися з 21 травня до 17 червня може бути перенесена на серпень, вересень, чи навіть жовтень цього року. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів виконувач обов’язків директора Українського Центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко.

За його словами, подовження карантину означатиме автоматичне перенесення термінів проведення зовнішнього незалежного оцінювання. «Якщо терміни карантину подовжуються на один місяць, то ми відтерміновуємо всі свої заходи також на місяць… Якщо будуть зсунені терміни карантину, відповідно, будуть посунені і терміни реєстрації і на додаткову сесію. Тобто всі, хто зареєструвався на основну сесію пройдуть тестування не у зазначений період, а в інший період. Можливо, це буде червень, можливо, вересень, можливо, жовтень», - сказав він.

Чиновник також заперечив, що в міністерстві розглядається варіант не проведення ЗНО цього року, однак допустив альтернативу зовнішньому тестуванню для двох класів. «Альтернатива є лише тільки, можливо, для 4 і 9 класу. Мова про державну підсумкову атестацію, яка може бути проведена у формі контрольної роботи. Для 11 класу, тобто для випускників, які мають складати державну підсумкову атестацію, передбачене тільки зовнішнє незалежне оцінювання. Тому що це зав’язано на різні нормативно-правові акти, від закону України до розпорядчих документів міністерств», - розповів Бойко.

За словами Валерія Бойка, початок наступного навчального року 1 вересня нині також під питанням, його дата залежатиме від проведення ЗНО і вступної кампанії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: