Офіс генпрокурора повідомив бойовику «ДНР» підозру в тортурах українських полонених

Офіс генпрокурора повідомив бойовику «ДНР» підозру в тортурах українських полонених

Чоловік наносив побої цивільним, погрожував вбивством, імітував розстріли і утримував їх у нелюдських умовах

Прокурори Офісу генерального прокурора повідомили громадянину України про підозру за фактами участі в незаконному збройному формуванні «ДНР», контрольованому Російською Федерацією, і жорстоке поводження з цивільним населенням та військовополоненими. Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

За даними слідства, чоловік, беручи участь у діяльності так званого «Міністерства державної безпеки «ДНР», жорстоко поводився з цивільними громадянами України: завдавав їм побої, погрожував вбивством, імітував розстріли, утримував їх у нелюдських умовах.

Крім того, слідство стверджує, що він катував полонених військовослужбовців Національної гвардії України і погрожував вбивством, приставляючи пістолет до скроні постраждалих.

Наголошується, що чоловік грубо порушив Женевські Конвенції про захист цивільного населення під час війни і про поводження з військовополоненими від 12 серпня 1949 року. Міжнародні норми передбачають гуманне ставлення до цивільних осіб і військовополонених, забезпечення захисту і заборона застосування фізичного насильства.

Нагадаємо, контррозвідники СБУ затримали в районі проведення операції Об'єднаних сил колишнього бойовика «ДНР», який шість років перебував у загальнодержавному розшуку. Житель Слов'янська добровільно вступив у так звану «слов'янську бригаду народної міліції ДНР», де обіймав посаду заступника командира одного із взводів.

Крім того, військова контррозвідка затримала в Донецькій області колишнього учасника терористичного угруповання «Призрак», яка входила до складу так званої «ДНР».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: