Окупанти обстріляли Авдіївку, поранено 65-річну жінку

Окупанти обстріляли Авдіївку, поранено 65-річну жінку

Жінка отримала кульове поранення в ногу

Збройні формування Російської Федерації вкотре здійснили цинічний обстріл цивільної інфраструктури населених пунктів у прифронтових районах Донбасу

Про це повідомив штаб Об’єднаних сил.

Так, сьогодні окупанти зі стрілецької зброї вели вогонь по житловому сектору неподалік Авдіївської промислової зони. В результаті цього 65-річна громадянка Л. отримала кульове поранення в ногу. Літню жінку було доставлено до міської лікарні м. Авдіївка та надано кваліфіковану допомогу. Стан потерпілої задовільний, загрози життю не має.

На місці події працює слідчо-оперативна група Головного управління Національної поліції в Донецькій області, обставини з’ясовуються.

«Своїми діями окупанти вкотре знехтували правилами ведення бойових дій, визначених Міжнародним гуманітарним правом, та продемонстрували цинічне ставлення до життя і здоров’я беззахисних мирних мешканців», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що напередодні Трьохстороння контактна група з мирного врегулювання ситуації на Донбасі у режимі відеоконференції обговорила питання обміну полоненими з ОРДЛО.

Зазначимо, що представник України в мінській ТКГ Олексій Резніков розповів, що рішення про створення консультативної ради з ОРДЛО може бути прийнято після консультацій з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.

Раніше глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що створення Консультативної ради з представниками окупованих територій Донбасу може статися під час наступної зустрічі ТКГ у Мінську. Відзначимо, зустріч була запланована на 25 березня. За його словами, наявний документ, який з'явився після останнього засідання ТКГ у Мінську, є тільки декларативним, а не остаточним.

Як відомо, 13 березня на засіданні контактної групи щодо врегулювання на Донбасі сторони домовилися про створення органу, який зафіксує суб’єктність окремих районів Донецької та Луганської областей.

Частина народних депутатів фракції «Слуги народу» звернулася до президента Володимира Зеленського з проханням не допустити створення Консультативної ради у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську. Відповідне звернення підписали вже 40 нардепів фракції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: