Рішення про створення консультативної ради з ОРДЛО ще не прийнято, - Резніков

Рішення про створення консультативної ради з ОРДЛО ще не прийнято, - Резніков
Олексій Резніков зазначив, що рішення про створення може бути прийнято після консультацій з Німеччиною, Францією та ОБСЄ

Консультації з ФРН, Францією і ОРДЛО, на сьогоднішній день, тривають

Рішення про створення консультативної ради з ОРДЛО може бути прийнято після консультацій з Німеччиною, Францією та ОБСЄ. Про це заявив представник України в мінській ТКГ Олексій Резніков.

Резніков зазначив, що рішення про створення може бути прийнято після консультацій з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.

«ТКГ відбувається в форматі відеоконференції, тому ніяких рішень про створення підписано бути не може фізично. Більш того, безпосередньо рішення про створення може бути прийнято після консультацій з Німеччиною, Францією та ОБСЄ. Вони, на сьогоднішній день, тривають», - сказав він.

Раніше глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що створення Консультативної ради з представниками окупованих територій Донбасу може статися під час наступної зустрічі ТКГ у Мінську. Відзначимо, зустріч була запланована на 25 березня. За його словами, наявний документ, який з'явився після останнього засідання ТКГ у Мінську, є тільки декларативним, а не остаточним.

Нагадаємо, 13 березня на засіданні контактної групи щодо врегулювання на Донбасі сторони домовилися про створення органу, який зафіксує суб’єктність окремих районів Донецької та Луганської областей.

Частина народних депутатів фракції «Слуги народу» звернулася до президента Володимира Зеленського з проханням не допустити створення Консультативної ради у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську. Відповідне звернення підписали вже 40 нардепів фракції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: