Тристороння контактна група обговорила питання обміну полоненими з ОРДЛО

Тристороння контактна група обговорила питання обміну полоненими з ОРДЛО
Контактна група обговорила питання обміну полоненими з ОРДЛО

Українська сторона підтвердила відданість режиму стійкого та повного припинення вогню

Трьохстороння контактна група з мирного врегулювання ситуації на Донбасі у режимі відеоконференції обговорила питання обміну полоненими з ОРДЛО.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

«Відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, яке у зв’язку з поширенням епідемії коронавірусу проходило у форматі відеоконференції. Ключові питання, які були порушені українською стороною, стосувалися безпекової ситуації на Донбасі та взаємного звільнення утримуваних осіб», - йдеться у повідомленні.

Українська сторона підтвердила відданість режиму стійкого та повного припинення вогню та закликала учасників ТКГ підтримати цю ініціативу.

Також триває робота над формуванням списків у межах взаємного звільнення утримуваних осіб.

Крім того, учасники ТКГ продовжили консультації щодо наступних ділянок розведення сил і засобів, зважаючи передусім на гуманітарні критерії.

Під час засідання жодних документів підписано не було.

Нагадаємо, Резніков розповів, що рішення про створення консультативної ради з ОРДЛО може бути прийнято після консультацій з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.

Раніше глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що створення Консультативної ради з представниками окупованих територій Донбасу може статися під час наступної зустрічі ТКГ у Мінську. Відзначимо, зустріч була запланована на 25 березня. За його словами, наявний документ, який з'явився після останнього засідання ТКГ у Мінську, є тільки декларативним, а не остаточним.

Нагадаємо, 13 березня на засіданні контактної групи щодо врегулювання на Донбасі сторони домовилися про створення органу, який зафіксує суб’єктність окремих районів Донецької та Луганської областей.

Частина народних депутатів фракції «Слуги народу» звернулася до президента Володимира Зеленського з проханням не допустити створення Консультативної ради у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську. Відповідне звернення підписали вже 40 нардепів фракції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: