Окупанти в Криму не висунули обвинувачень морякам затриманого українського судна

Окупанти в Криму не висунули обвинувачень морякам затриманого українського судна

Риболовецьке судно було затримане у травні

Четверо моряків, крім капітана, перебувають у прикордонному управлінні в місті Балаклава

Морякам затриманого біля берегів Криму українського судна «ЯМК-0041» російські силовики не висунули жодних обвинувачень, їх утримують незаконно.

Про це «Крим.Реалії» розповів адвокат Едем Семедляєв.

«Четверо моряків, крім капітана, перебувають у прикордонному управлінні в місті Балаклава. Ніякого звинувачення їм не пред'явлено. Їхній статус на сьогоднішній день невідомий. Адвокатів до них не пускають. Вони перебувають там просто, як заручники. З якою метою – невідомо: може, для обміну», – розповів Семедляєв.

За його словами, він, із іншим адвокатом Емілем Курбедіновим, подали низку скарг на дії російських силовиків, зокрема про незаконне затримання моряків.

Адвокат додав, що 8 червня суд в анексованому Росією Криму продовжив арешт капітану затриманого біля берегів Криму українського судна «ЯМК-0041» Віктору Новицькому на один місяць.

Раніше окупанти відкрили кримінальну справу проти капітана українського судна.

Нагадаємо, 4 травня у прикордонному управлінні ФСБ Росії в Криму повідомили, що затримали українське риболовецьке судно (порт приписки Очаків) на захід від мису Тарханкут в анексованому Росією Криму - за нібито незаконний промисел камбали-калкана.

За інформацією Державної прикордонної служби України, моряки судна мали всі необхідні документи для вилову риби у 12-мильній морській зоні Чорного моря.

Помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян зазначив, що членів екіпажу українського риболовецького судна, яких російські прикордонники затримали недалеко від анексованого Москвою Криму, можуть звинуватити в тероризмі.

Ще в середині квітня українських рибалок попередили про можливі провокації з боку Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: