Українських рибалок попередили про можливі провокації з боку Росії

Українських рибалок попередили про можливі провокації з боку Росії

В штабі АТО відзначили, що Росія намагається помститися за затримання судна «Норд»

В акваторії Азовського моря помічена активізація діяльності кораблів Берегової охорони Прикордонної служби ФСБ та Чорноморського флоту ВМФ РФ.

Про це у понеділок, 16 квітня, повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці у Facebook.

«У цьому ж районі відзначається проведення низки заходів щодо посилення угруповання РФ кораблями та допоміжними суднами», - говориться у повідомленні.

Відзначається, що очевидно основною метою таких дій можуть бути «симетричні заходи на затримання Державною прикордонною службою України в акваторії Азовського моря риболовецького судна «Норд».

«Зважаючи на це, штаб АТО попереджає українських рибалок, які здійснюють рибний промисел в акваторії Азовського моря про можливі провокації з боку Російської Федерації, наслідком яких може стати затримання українських риболовецьких суден. Штаб АТО також не виключає підготовку подібних провокацій й в акваторії Чорного моря», - підкреслюється у повідомленні.

Як повідомлялося, 25 березня в Азовському морі прикордонники затримали кримське судно під російським прапором. Затримане судно було відконвойовано в порт Бердянська для перевірки і проведення подальших процесуальних дій. Капітану судна вручено підозру.

У російському МЗС заявили, що, затримавши судно «Норд» під прапором РФ, Україна «уподібнилася сомалійським піратам». Також Росія пригрозила Україні відправити флот в Азовське море.

Приморський районний суд Маріуполя 6 квітня призначив штраф більшості членів екіпажу судна «Норд».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: