Окупанти знайшли в Криму стародавнє поселення Боспорського царства

Окупанти знайшли в Криму стародавнє поселення Боспорського царства
Фото: Facebook Alex Ermolin

Сільська садиба, що має історичну і експозиційну цінність, була виявлена на прокладці під'їзних залізничних колій до Кримського мосту

В Криму під час будівництва залізниці до Кримського мосту виявили стародавнє поселення часів Боспорського царства Манітра.

Воно знаходиться на шляху спроектованого залізничного підходу до Кримського мосту з боку Керчі, розповіла РБК заступник голови «Ради міністрів» Криму Лариса Опанасюк. Також інформацію підтвердив Сергій Внуков, провідний науковий співробітник відділу класичної археології , начальник комплексної експедиції РАН, яка проводила розкопки.

«Я знаю про знайдену при прокладці залізничних колій сільську садибу, - повідомила Опанасюк. - Ми поінформували всі зацікавлені структури, висловили прохання музеїфікувати об'єкт. Ми збираємося робити туристичний маршрут, туди цей об'єкт теж міг би увійти. Як буде вирішено, поки сказати неможливо».

Сільська садиба, що має історичну і експозиційну цінність, була виявлена на прокладці під'їзних залізничних колій до Кримського мосту, додав археолог Сергій Внуков, який очолює археологічну експедицію РАН.

«Садибу відкрили в кінці серпня, у вересні почалися розкопки. Не кожен пам'ятник, який знаходиться на трасі будівництва, є сенс зберігати, тому що основна маса пам'ятників рядова. За результатами розвідки спершу не було можливості визначити, наскільки садиба цікава. З'ясувалося тільки при розкопках, що вона представляє цінність історичну та експозиційну», - сказав Внуков.

Фото: Facebook Alex ErmolinФото: Facebook Alex Ermolin

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: