Омелян анонсував революцію в перевезеннях маршрутками з 2019 року

Омелян анонсував революцію в перевезеннях маршрутками з 2019 року
ДТП з маршруткою на Житомирщині, 20 липня
Фото: Відділ комунікації поліції Житомирської області

Маршрутки, які були переобладнані з вантажних транспортних засобів на пасажирські, як зазначив міністр, перестануть виходити на рейси

З 1 січня 2019 року маршрутки, які були переобладнані з вантажних транспортних засобів на пасажирські, не будуть використовуватися для перевезення пасажирів в Україні. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

«Такі автобуси будуть евакуйовуватися на штрафні майданчики і потім йтимуть на металобрухт», - зазначив Омелян, якого цитує прес-служба міністерства.

Міністр закликав всіх перевізників вже зараз працювати над оновленням парку.

20 липня Омелян провів розширену нараду з представниками автомобільної галузі та керівниками компаній, які здійснюють пасажирські перевезення по всій Україні.  Міністр наголосив, що держава посилює контроль за ринком автобусних пасажирських перевезень.

«Більша частина міських, приміських, міжміських внутрішньообласних та міжобласних автобусних перевезень в Україні здійснюється в умовах, які важко назвати комфортними і безпечними для пасажира. Середній вік «маршруток» - понад 10 років, автобусів середньої та великої пасажиромісткості – понад 20 років і більше. Частина автобусів, які називаються «маршрутками», переобладнані з вантажних транспортних засобів. Часто такі транспортні засоби не відповідають ані вимогам безпеки, ані вимогам комфорту», - підкреслив міністр.

Омелян також заявив, що Укртрансбезпека разом із Національною поліцією посилить контроль за ринком, зокрема, до боротьби із нелегальними перевізниками.

Нагадаємо, 20 липня в Україні сталися дві масштабні смертельні ДТП з маршрутками: у Миколаївській області в аварії загинули п’ятеро громадян Білорусі, на Житомирщині внаслідок ДТП загинули 10 людей, ще 10 госпіталізовані.

Також на Хмельниччині у ДТП за участю вантажівки та легкового авто загинула родина з трьох осіб та ще одна дитина травмована.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: