Омелян пригрозив відставкою, якщо йому призначать «такого держсекретаря»

Омелян пригрозив відставкою, якщо йому призначать «такого держсекретаря»
Володимир Омелян

Омелян відмовляється працювати з Галущаком

Якщо держсекретарем Мінінфраструктури призначать Андрія Галущака міністр інфраструктури Володимир Омелян подасть у відставку. Про це Омелян заявив в інтервю «Главкому».

Так, на запитання, що він планує робити, якщо держсекретаря не змінять, міністр сказав: «Будь ласка, можна спокійно обрати нового міністра, якому буде комфортно працювати із цим держсекретарем. Я розумію чітко, що результат моєї роботи буде в такому випадку нульовим, і не хочу йти на власну компрометацію, щоб мене потім звинуватили в тому, в чому я не винен».

На уточнююче запитання, чи піде він у відставку, Омелян сказав: «Безумовно».

При цьому міністр зазначив, що зараз на нього не здійснюється тиск, щоб він звільнив місце. «Наразі такого тиску не відчуваю, але чудово розумію, що є багато бажаючих, які хотіли б, аби я пішов», - сказав Омелян.

Нагадаємо, Галущак наразі керує інвестполітикою в «Укрзалізниці», а до цього реформував «Львівську залізницю».

Як відомо, за новим законом про держслужбу, з 1 січня 2017 року запроваджується інститут державних секретарів при міністерствах. За задумом це будуть, на відміну від міністрів, аполітичні фігури, які призначатимуться через конкурси і підписуватимуть контракт на п’ять років. Відповідні посади передбачені у кожному із 17 міністерств, плюс державний секретар Кабінету міністрів та його заступники. Проте конкурси вже призвели до скандалів – міністр інфраструктури Володимир Омелян та в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун провели спільну прес-конференцію, на якій заявили про непрозорість проведення конкурсів та відмову працювати з обраними держсекретарями. 


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: