Онищенко: Іспанський суд відмовився мене екстрадувати

Онищенко: Іспанський суд відмовився мене екстрадувати
Олександр Онищенко

Суд у Мадриді відмовився видавати Україні нардепа-втікача

Прокуратура Іспанії відмовила Україні в арешті та екстрадиції народного депутата-втікача Олександра Онищенка. Цю інформацію Онищенко підтвердив в коментарі «Главкому»

За словами Онищенка, суд вислухав позицію сторони обвинувачення, запитав, чи згоден він на добровільну екстрадицію. Він відповів, що ні, і що його справа є політичним переслідуванням. «Суд визнав наші аргументи досить переконливими, щоб не застосовувати до мене арешт», - сказав нардеп-втікач.

За словами Онищенка, засідання тривало 1,5 години в суді Мадрида Audiencia Nacionale.

Як повідомлялось, Онищенко, який переховується від українського правосуддя за кордоном, подав необхідні для отримання німецького громадянства документи ще кілька місяців тому. 

Нагадаємо, НАБУ розпочало досудове розслідування за фактом розкрадання газу, видобутого за договорами про спільну діяльність із ПАТ «Укргазвидобування» у грудні 2015 року. За версією слідства, в період з січня 2013 року по червень 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи коштами, отриманими від реалізації природного газу, в розмірі понад 1,6 млрд, внаслідок чого ПАТ «Укргазвидобування» спричинено збитки в сумі більш ніж 740 млн грн.

Загалом слідство встановило причетність до участі у «газовій схемі» 29 осіб. Наразі 7 осіб, у тому числі народний депутат України Олександр Онищенко, перебувають у розшуку, 12 обвинувальних актів стосовно 18 осіб скеровано до суду, із них щодо 7 осіб набрав законної сили обвинувальний вирок.

Онищенко спростував заяву голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницкого про його можливе заочне засудження.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: