Нардеп-втікач Онищенко оформлює німецьке громадянство

Нардеп-втікач Онищенко оформлює німецьке громадянство
Олександр Онищенко

Бургомістр селища Герцлаке сприяє Онищенку в отриманні німецького громадянства

Народний депутат Олександр Онищенко, який переховується від українського правосуддя за кордоном, подав необхідні для отримання німецького громадянства документи ще кілька місяців тому. Про це повідомив в інтерв'ю Deutsche Welle бургомістр селища Герцлаке Ганс Бескен (Hans Bösken).

Очільник громади розраховує, що невдовзі український політик матиме німецький паспорт.

Бескен особисто сприяє Онищенку в отриманні німецького громадянства, зокрема, звернувся до вищих інстанцій з рекомендаційним листом, в якому наголосив на визначній ролі, яку український мультимільйонер відіграє для його громади.

«Я кілька разів перепитував щодо стану справ. Як мені дали зрозуміти, процес просувається успішно. Я сумнівався, що все вдасться зробити так швидко, однак за актуальною інформацією все має вирішитися позитивно», - зазначив бургомістр у розмові з DW.

За його словами, Онищенко, який володіє на території громади великим маєтком і стайнею для тренування спортивних коней, влітку зареєстрував у Герцлаке місце проживання. З огляду на тривалий легальний статус перебування у Німеччині і відсутність у цій країні кримінальних справ проти нього він, вочевидь, відповідає критеріям на отримання громадянства.

Бескен пояснив, що сприяє українському мультимільйонеру у паспортному питанні, оскільки сподівається, що Онищенко принесе користь його громаді. Українець пообіцяв бургомістру, що в майбутньому вкладатиме гроші в організацію у Герцлаке міжнародних змагань з кінного спорту на найвищому рівні.

Про проблеми з законом новоспеченого односельця в Україні сільський голова чув, однак «не береться давати цьому оцінку». Своєю чергою, Олександр Онищенко відмовився від спілкування з DW. Його адвокати не відповіли на запитання редакції. 

Нагадаємо, НАБУ розпочало досудове розслідування за фактом розкрадання газу, видобутого за договорами про спільну діяльність із ПАТ «Укргазвидобування» у грудні 2015 року. За версією слідства, в період з січня 2013 року по червень 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи коштами, отриманими від реалізації природного газу, в розмірі понад 1,6 млрд, внаслідок чого ПАТ «Укргазвидобування» спричинено збитки в сумі більш ніж 740 млн грн.

Загалом слідство встановило причетність до участі у «газовій схемі» 29 осіб. Наразі 7 осіб, у тому числі народний депутат України Олександр Онищенко, перебувають у розшуку, 12 обвинувальних актів стосовно 18 осіб скеровано до суду, із них щодо 7 осіб набрав законної сили обвинувальний вирок.

Онищенко спростував заяву голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницкого про його можливе заочне засудження.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: