Організатор сепаратистського «референдуму» в одному із селищ Донеччини отримав п'ять років тюрми

Організатор сепаратистського «референдуму» в одному із селищ Донеччини отримав п'ять років тюрми

Засуджений особисто контролював роботу «виборчої комісії»

Суд на п'ять років умовно позбавив волі депутата Великоновосілківської селищної ради Донецької області за організацію сепаратистського референдуму в 2014 році. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Донецької області.

Під час розслідування було встановлено, що екс-депутат, 1960 року народження, у квітні-травні 2014 приймав активну участь у підготовці і проведенні на території селища Велика Новосілка незаконного референдуму про незалежність «ДНР».

Зокрема, за його вказівкою серед членів «виборчої комісії» були розподілені заздалегідь підготовлені «бюлетені», протоколи для ведення їх обліку та розпочато референдум. Засуджений особисто контролював роботу «виборчої комісії», організував підрахунок результатів голосування і розпорядився передати бюлетені представникам «ДНР».

Прокуратура повідомляє, що чоловік підписав угоду про визнання провини і активно співпрацював зі слідством.

Суд, враховуючи щире каяття підсудного, стан його здоров'я (інвалідність) і позицію прокуратури, визнав колишнього депутата винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу і засудив до п'ять років позбавлення волі з випробувальним терміном три роки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: