Парламент Косова сьогодні голосуватиме за створення армії

Парламент Косова сьогодні голосуватиме за створення армії
Армія Косово може збільшитися до 5000 осіб 

Законопроект я передбачає подвоїти розмір Сил безпеки Косово (KSF) і поступово перетворити їх на професійну армію чисельністю 5000 осіб

Парламент Косова у п'ятницю проведе голосування щодо створення власної армії. Це рішення може загострити і без того напружені стосунки із Сербією.

Про це повідомляє AFP.

Законопроект, який винесений на голосування передбачає подвоїти розмір Сил безпеки Косово (KSF) і поступово перетворити їх на професійну армію чисельністю 5000 осіб. Депутати у жовтні схвалили відповідне законодавство у першому читанні.

Президент Косова Хашим Тачі напередодні голосування зустрівся із військовими і привітав їх «з новими завданнями». «Сили безпеки Косово готовий до нової ролі та місії», - заявив Тачі.

Наприкінці минулого року Тачі відкликав ті ж пропозиції після тиску з боку НАТО і Сполучених Штатів. Зараз НАТО знову недвозначно дало зрозуміти, що не підтримує цю ініціативу.

Генсек НАТО нещодавно заявляв, що Косово обрало вкрай невдалий момент, щоб оголосити про свій намір створити власні збройні сили, і це підриває стабільність в регіоні.

Сербія пригрозила, що цей крок може призвести до відновлення зіткнень на Балканах. Цю позицію підтримала і Росія.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: