Парламент відхилив усі постанови про скасування «релігійного закону»

Парламент відхилив усі постанови про скасування «релігійного закону»

Спікер Верховної Ради підписав закон про перехід парафій УПЦ МП до Православної церкви України

Верховна Рада відхилила чотири постанови про скасування закону, яким внесли зміни до ЗУ «Про свободу совісті та релігійні організації» в частині зміни релігійними громадами підлеглості.

За постанову №4128-д-П авторства народних депутатів Вадима Новинського та Олександра Долженкова проголосувало 33 народних депутатів з 226 необхідних. За постанову №4128-д-П1 авторства народних депутатів Юрія Бойка та Михайла Папієва проголосувало 26 народних депутатів. За постанову №4128-д-П2 авторства народних депутатів України Дмитра Колєснікова, Андрія Шипко та Дмитра Шенцева проголосувало 27 народних депутатів з 226 необхідних.

Таким чином ці три постанови були відхилені.

Водночас, на сайті Верховної Ради України зареєстрована ще одна, четверта постанова за реєстраційним номером 4128-д-П3 авторства народного депутата України від фракції Опозиційного блоку Дмитра Шпенова. Після голосування за попередні три постанови Андрій Парубій поставив на голосування і постанову №4128-д-П3. В її підтримку висловилось 24 народних депутатів України з 226 необхідних.

Після цього Андрій Парубій підписав законопроект про зміни до до ЗУ «Про свободу совісті та релігійні організації» в частині зміни релігійними громадами підлеглості.

17 січня Верховна Рада ухвалила в першому читанні та в цілому законопроект №4128д, яким внесла зміни до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації». Зміни регламентують перехід релігійних громад з підпорядкування однієї церкви до іншої.

Також пропонуємо подивитися, хто з нардепів не підтримав перехід парафій до Православної церкви України? Поіменне голосування.

Читайте також:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: