Парубій назвав депутатів-прогульників зрадниками бійців, які зараз на фронті

Парубій назвав депутатів-прогульників зрадниками бійців, які зараз на фронті

Спікер Верховної Ради обурений дисципліною нардепів і закликає провести у фракціях серйозні дискусії

Голова Верховної Ради Андрій Парубій закликає керівництва фракцій провести роз’яснювальну роботу з народними депутатами щодо прогулів роботи.

«Якби хтось сказав нам 3 роки тому, що буде парламент уперше за історію незалежності України з понад 300 депутатами, які підтримують проукраїнський і проєвропейський напрям, і він не зможе працювати за відсутності дисципліни – ніхто б не повірив», – заявив спікер під час засідання.

«Це просто підло, коли під час сесії вас немає на робочих місцях. Це зрада перед тими хлопцями, які на передовій. Це те саме, якби вони під час бойових дій взяли автомати й пішли – й сказали: у нас є більш важливі справи», – вважає Парубій.

«Я казав: якщо цей парламент хтось погубить, це не політична криза, це повна відсутність відповідальності і дисципліни. І потім будете бігати по округах – і шукати кошти на виборчу кампанію, і стояти в чергах у списках на те, як отримати місця», – додав він.

Спікер наголосив: «Якщо ми не зламаємо цю тенденцію, якщо ми не зламаємо цей підхід – і це не обов’язок голови (вмовляти депутатів – ред.), це обов’язок голів фракцій і комітетів… Ми, колеги, дискредитуємо цей парламент щодня самі».

«Я закликаю провести фракції (засідання), провести всередині дуже серйозні дискусії з приводу того, як нам працювати», – сказав він.

«Хочете дочасні вибори – робіть політичні заяви, будемо йти на дочасні вибори, будемо обирати тих депутатів, які здатні і можуть повноцінно працювати в залі. Хочете працювати – треба приходити на робочі місця й поводити себе так, як поводяться наші бійці на передовій», – додав голова ВР.

«Це реальна проблема парламенту», – наголосив Парубій.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: