Пашинський вимагає кримінальної відповідальністі для журналістів «за підрив обороноздатності»

Пашинський вимагає кримінальної відповідальністі для журналістів «за підрив обороноздатності»
Сергій Пашинський

Знаходяться якісь фсбшники, які використовують наших журналістів, - нардеп

Голова парламентського комітету з питань нацбезпеки і оборони Сергій Пашинський просить комітет напрацювати законодавчі зміни щодо кримінальної відповідальності «за підрив обороноздатності держави». Йдеться про те, щоб ці зміни стосувалися саме журналістської діяльності.

«Знаходяться якісь фсбшники, які використовують наших журналістів для свідомого підриву обороноздатності держави. Саме тому ми провели консультації з багатьма фракціями в парламенті, я прошу наших депутатів на чолі з паном Вінником разом з комітетом свободи слова напрацювати зміни до законодавства в частині відповідальності, в тому числі кримінальної за підрив обороноздатності шляхом розповсюдження завідомо неправдивих даних», — заявив він.

Пашинський також наголосив, що відповідний законопроект запропонують на розгляд парламенту найближчими тижнями.

Нагадаємо, 5 квітня журнал «Новое время» у своєму щотижневому випуску оприлюднив матеріал «Служили два товариші. Секретні оборонні замовлення стали золотою жилою для представників влади».

У розслідуванні, автором якого є Іван Верстюк, йдеться про те, що українські оборонні відомства налагодили незаконну схему закупки продукції за завищеними цінами. У матеріалі, зокрема фігурує народний депутат Сергій Пашинський і заступник голови РНБО Олег Гладковський.

Адвокат Пашинського заявляє, що народний депутат не має відношення до фактів, викладених у розслідуванні. Згодом головний редактор «Нового времени» Віталій Сич повідомив, що після публікації до офісу видання без попередження прийшли адвокати Пашинського з пропозицією про «врегулювання». За словами Сича, адвокати погрожували та вимагали опублікувати у журналі публікацію самого Пашинського на кілька сторінок і його фото, яке журналісти мали б поставити на всю обкладинку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: