Pfizer знизила темпи виробництва вакцини

Pfizer знизила темпи виробництва вакцини
Pfizer знизила темпи виробництва вакцини

Pfizer проводить підготовчі роботи, щоб різко наростити виробництво препарату

Компанія Pfizer попереджає про зниження темпів виробництва вакцини в найближчі тижні: це пов'язано з тим, що фірма проводить підготовчі роботи, щоб різко наростити виробництво препарату.

Повідомляє Еuronews.

В Європі з певним занепокоєнням стежать за ситуацією

«Я негайно зв'язалася з головою Pfizer, і він пояснив, що дійсно виробництво сповільниться в найближчі тижні, але він гарантував, що всі дози, заплановані на перший квартал, будуть поставлені вчасно. Він особисто стежить за ситуацією і робить все можливе, щоб темпи виробництва виросли якомога швидше. Ми передали йому дуже важливе повідомлення про те, що нам терміново потрібні ці дози», - заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен.

У компанії ж пояснюють, що реорганізації виробництва дасть можливість збільшити його з 1,3 млрд доз на рік до 2 млрд.

Раніше шість країн ЄС направили лист в Єврокомісію зі скаргою на поставки вакцин від коронавірусу компаніями Pfizer/BioNTech. У листі Фінляндія, Естонія, Латвія, Литва, Швеція і Данія спільно звертаються до Єврокомісії з проханням сприяти активізації виробництва вакцини і прискорити її поставки.

Напередодні повідомлялося, що в Норвегії померли 23 людини після щеплення Covid-вакциною Pfizer. Всі померлі - літні люди старші 80 років і з ослабленим імунітетом.

Як повідомлялося, ефективність вакцини Sinovac, яку МОЗ попередньо закупив для українців, ледь перевищує 50%.

Також нагадаємо, що китайська вакцина від коронавірусу Sinovac Biotech на пізніх стадіях випробувань у Бразилії показала ефективність 78%. 

Головний санітарний лікар України Ляшко повідомив, коли українці зможуть вакцинуватися власним коштом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: