Під час акції лівих радикалів у Берліні постраждали більше 120 поліцейських

Під час акції лівих радикалів у Берліні постраждали більше 120 поліцейських
picture-alliance

У Німеччині відбулася найагресивніша акція лівих за останні 5 років.

Близько 3,5 тисячі осіб взяли участь в акції протесту проти очищення покинутого будинку в Берліні, зайнятого лівими радикалами. Протести переросли в заворушення, було затримано 86 демонстранті, про це повідомляє Deutsche Welle.

Під час заворушень у східному берлінському районі Фрідріхсхайні увечері 9 липня постраждали 123 поліцейських, 86 учасників акції протесту були затримані, відносно трьох заведено справи за статтею про порушення громадського порядку.

Приводом для акції, яку вже назвали найагресивнішою демонстрацією в столиці Німеччини за останні п'ять років, стали заходи щодо виселення з покинутої будівлі за адресою Rigaer Straße 94, яку незаконно зайняли ліві радикали.

Деякі маніфестанти кидали в поліцейських каміння, пляшки і фаєри, у відповідь силовики застосували сльозогінний газ. В результаті дій демонстрантів були розбиті вітрини довколишніх магазинів, пошкоджені поліцейські машини, підпалені припарковані поруч автомобілі. Всього в акції у Фрідріхсхайні і його околицях були задіяні 1800 поліцейських.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: