Після Лукаш, Добкіна і Вілкула, за Гужву заступився ще й Медведчук

Після Лукаш, Добкіна і Вілкула, за Гужву заступився ще й Медведчук
Віктор Медведчук

Медведчук заявив, що влада послідовно знищує опозицію в країні

Переслідуванням інакомислення і послідовним знищенням опозиції назвав лідер «Українського вибору» Віктор Медведчук нічні обшуки в редакції і затримання головного редактора інтернет-видання «Страна.ua» Ігоря Гужви.

«Після нічного обшуку в редакції інтернет-газети« Страна.ua» затримано головного редактора Ігоря Гужву. Колектив «Страна.ua» і сам Гужва впевнені, що сфабрикована проти головного редактора справа - «...заздалегідь спланована провокація...». «Надзвичайною ситуацією» назвали інцидент в Національній спілці журналістів України, зазначивши високі рейтинги сайту «Страна.ua», який «...дозволяє собі системно критикувати чиновників», - зазначив Медведчук.

На його думку, влада цинічно переслідує інакомислення і послідовно знищує опозицію в країні.

«Українські чиновники, які демонструють свою підкреслено прозахідну позицію, можливо, забули слова першого американського президента Джорджа Вашингтона «без свободи слова нас можна вести німими і тихими, як овець на забій». Або ж добре їх пам'ятають і приймають як керівництво до дії», - підкреслив Медведчук.

Як повідомляв «Главком», 22 червня співробітники Нацполіції прийшли з обшуками до редакції інтернет-видання «Страна.ua».

Після цього генпрокурор Юрій Луценко заявив, що поліція затримала головного редактора «Страна.ua» Ігоря Гужву за хабарництво.

Адвокатом Гужви виступає міністр юстиції часів Януковича і його колишній радник Олена Лукаш. Співголова парламентської фракції «Опозиційний блок» Олександр Вілкул заявляє, що готовий взяти Гужву на поруки. Таку ж заяву зробив нардеп від Опоблоку Михайло Добкін.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: