Після розмови із Зеленським Додон заявив про можливий розпуск парламенту Молдови

Після розмови із Зеленським Додон заявив про можливий розпуск парламенту Молдови
Ігор Додон грозиться розпустити парламент 

У червні президент Молдови може призначити дострокові вибори до парламенту

Президент Молдови Ігор Додон заявив, що в середині червня може підписати указ про розпуск парламенту і призначення дати дострокових виборів. Про це він сказав на зустрічі з керівниками дипломатичних місій у Кишиневі, передає point.md.

«Відносно політичної ситуації в країні висловив співчуття щодо тупикової ситуації, що створилася в найвищому законодавчому органі. Зазначив, що, якщо до середини червня не буде створено керівні органи парламенту, я буду змушений підписати указ про його розпуск і про призначення дати проведення дострокових парламентських виборів», - написав Додон на своїй сторінці в Facebook, коментуючи зустріч.

Він підкреслив, що «це поганий для Молдови сценарій, враховуючи ризики заморожування інвестиційних проектів в області інфраструктури, появи нових ризиків у бюджетній системі, перенесення створення уряду і проведення загальних місцевих виборів».

Зазначимо, що напередодні новообраний президент України Володимир Зеленський мав телефонну розмову з президентом Молдови Ігорем Додоном. Під час розмови сторони обговорили відносини між Молдовою та Україною в різних галузях, що становлять взаємний інтерес, а також домовилися найближчим часом провести двосторонню зустріч та обговорити актуальні питання. 

12 травня команда Зеленського оприлюднила першу відеопетицію: про розпуск Ради

Раніше спікер штабу Володимира Зеленського Дмитро Разумков заявив, що розпуск Верховної Ради можливий, тому що станом на сьогодні коаліції немає.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: