Після вихвалянь Путіна зброєю у Кремлі заявили, що РФ «не збирається втягуватися в гонку озброєнь»

Після вихвалянь Путіна зброєю у Кремлі заявили, що РФ «не збирається втягуватися в гонку озброєнь»
Володимир Путін

Це жодним чином не можна вважати початком гонки озброєння, - Пєсков

Послання президента Росії Володимира Путіна Федеральним зборам не має мілітаристського характеру, а представлені нові види зброї - гарантія підтримки ядерного паритету в світі, впевнений прес-секретар глави РФ Дмитро Пєсков, пише ТАСС.

«Це жодним чином не можна вважати початком гонки озброєння, бо це ніщо інше, як відповідні дії Російської Федерації на злам Договору по ПРО, на вихід Сполученими Штатами з Договору по ПРО і на досить активний процес створення глобальної системи ПРО, яка в свою чергу очевидно в перспективі була здатна порушити стратегічний паритет, ядерний паритет і фактично нейтралізувати стратегічні сили Російської Федерації», - заявив представник Кремля.

Як повідомлялось, вчора Путін закликав Європу і Штати прислухатися до озброєної Росії. Серед іншого, він розповів, що Росія почала розробку таких видів стратегічної зброї, яке не використовують балістичну траєкторію і невразливі для ПРО. Нова російська крилата ракета буде володіти необмеженим радіусом дії і непередбачуваною траєкторією польоту, заявив Путін.

«Як ви розумієте, нічого подібного ні в кого в світі поки немає. Коли-небудь, напевно, з'явиться, але за цей час наші хлопці ще щось придумають», - додав він. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: