Північна Македонія вступила в НАТО

Північна Македонія вступила в НАТО
Північна Македонія вступила в НАТО

Союз НАТО підписав протокол про вступ Північної Македонії в лютому 2019 року.

Північна Македонія офіційно вступила в НАТО і стала 30-м членом Північноатлантичного союзу.

Про це повідомляє пресслужба НАТО.

Усі формальності з її вступом завершилися з передачею на зберігання до Державного департаменту США в Вашингтоні документа про приєднання.

«Тепер Північна Македонія стала членом родини НАТО з тридцяти держав і майже мільярда людей», – сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.

У штаб-квартирі Північноатлантичного союзу в Брюсселі урочисте підняття прапора Північної Македонії призначене на 30 березня.

Союз НАТО підписав протокол про вступ Північної Македонії в лютому 2019 року. Відтоді його ратифікували парламенти всіх 29 дотеперішніх країн-членів.

24 березня Європейський союз схвалив початок переговорів про членство з Північною Македонією, а також із Албанією.

Нагадаємо, членство в ЄС та НАТО було пріоритетом для лідерів країни протягом багатьох років, однак цей процес гальмувала суперечка з Грецією щодо назви країни - Республіка Македонія, оскільки одна з грецьких областей називається Македонією. У 2018 році Греція і Македонія домовилися про перейменування Македонії на Північну Македонію.

Франція на саміті ЄС у жовтні минулого року заблокувала початок переговорів про приєднання Північної Македонії та Албанії до Євросоюзу.

Організація Північноатлантичного дооговору, також Північноатлантичний альянс або НАТО (North Atlantic Treaty Organization — NATO) — міжнародна міжурядова організація, військово-політичний союз 29 держав Північної Америки і Європи, які прагнуть досягти мети Північноатлантичного договору.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: