Поки грім не гряне… Кабмін затвердив положення щодо сповіщення про небезпеку

Поки грім не гряне… Кабмін затвердив положення щодо сповіщення про небезпеку

У Калинівському районі Вінниччини, де вночі почали вибухати боєприпаси на військових складах, не було оповіщення про надзвичайну ситуацію та евакуацію у зв'язку з цим населення

Кабінет міністрів України затвердив положення щодо організації оповіщення про загрозу виникнення надзвичайних ситуацій та зв'язку в сфері цивільного захисту.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в середу. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман зачитав це рішення серед прийнятих без обговорення.

Згідно з положенням, Методичний посібник зі створення та функціонування систем оповіщення всіх рівнів здійснює Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Автоматизовані системи оповіщення бувають: загальнодержавними, територіальними (в областях), місцеві (райони, міста обласного значення, об'єднані територіальні громади), спеціальні (на атомних електростанціях, каскадних спорудах Дніпра і Дністра, магістральних продуктопроводах), локальні і розміщені на конкретних об'єктах підвищеної небезпеки (інтернатах, закладах охорони здоров'я, установах, які надають допомогу особам з інвалідністю).

Сигнали про загрозу або виникнення надзвичайної ситуації передаються через телерадіокомпанії незалежно від форми власності, операторів мобільних мереж, інтернет-ресурси, сигнальні гучномовці.

Рішення про оприлюднення на загальнодержавному рівні приймає прем'єр-міністр за пропозиціями центральних органів виконавчої влади, на територіальному - голови обласних і Київської міської державних адміністрацій, місцевому - глави місцевих адміністрацій або органів самоврядування, на об'єктах - керівники об'єктів.

Нагадаємо, що в селищі поблизу Вінниці сталися вибухи на складах з боєприпасами та зброєю.

Місцеві жителі Калинівки повідомляли, що по офіційних каналах оголошення про евакуацію не було. 

Станом на ранок з Калинівського району евакуйовано понад 30 тис. чоловік. З Центральної районної лікарні евакуйовано 180 хворих до міських лікарень м. Вінниця.

На охорону публічної безпеки та порядку на території Вінницької області залучено понад 2,8 тисяч працівників поліції.  

Поліцейські і нацгвардійці перекрили в'їзди до Калинівки, а також здійснюють евакуацію жителів міста та прилеглих сіл. Крім того, правоохоронці забезпечують збереження залишеного людьми майна від мародерів.

Відділ з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної і оборонної роботи та режиму секретності Вінницької міської ради опублікував заяву, в якій стверджує, що територія міста Вінниця в зону ураження наявних на складах в Калинівці боєприпасів не підпадає.

Про перебіг подій на місці вибуху боєприпасів читайте тут.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: