Поліція зловила двох бойовиків «ДНР»

Поліція зловила двох бойовиків «ДНР»
Затримані двоє бойовиків

Правоохоронці затримали двох злочинців

На Луганщині правоохоронці затримали 20-річного бойовика «ДНР». Як повідомляє прес-служба ГУ НП в Луганській області, його зловили під час перевірки документів на одному з блокпостів. Молодик на автобусі намагався виїхати на територію РФ.

Встановлено, що у 2014 році він добровільно вступив до батальйону терористів «ДНР». Брав участь у «патрулюванні» міст на тимчасово окупованій бойовиками території, чергував зі зброєю на блокпостах. Відповідно до даних правоохоронців, зловмисник брав участь у бойових діях проти підрозділів Збройних сил України.

Даний факт зареєстровано, чоловіка затримано та передано поліції Донецької області.

Крім того, на Донеччині на КПВВ «Новотроїцьке» правоохоронці затримали 66-річного жителя Донецька, який майже місяць проходив навчання з бойового мистецтва в батальйоні «Кальміус» та через погіршення стану здоров’я вимушено покинув ряди «ДНР».

Як повідомляє прес-служба ГУ НП в Донецькій області, чоловік разом з дружиною прямував  в Бугас Волноваського району, де знаходиться його дачна ділянка.

При перевірці особи за поліцейськими базами даних стало відомо, що зовсім непримітний чоловік брав участь в незаконних збройних формуваннях. «Чоловік був прийнятий на так званий «курс молодого бійця», де терористи навчали новобранців «мистецтву» вбивати українських військових. Але роки взяли своє, здоров’я погіршилося і чоловік покинув ряди окупантів», - йдеться в повідомленні.

Наразі щодо донеччанина відкрито кримінальне провадження за ст.260 «Створення непередбачених законом збройних формувань або участь в них» Кримінального кодексу.

Як повідомлялось, сьогодні російсько-окупаційні війська відкривали вогонь по наших позиціях 17 разів. 11 з них на Луганському напрямку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: