Політик розповів про «геніальний спосіб», який винайшла українська влада, щоб запустити ринок землі

Політик розповів про «геніальний спосіб», який винайшла українська влада, щоб запустити ринок землі

Віктор Матчук вважає, що в українському суспільстві сама ідея вільного функціонування ринку землі поки що не знаходить підтримки

Влада знайшла «геніальний» спосіб, як би за грою слів заховати своє бажання відкрити ринок землі. Про це в інтерв’ю «Главкому»розповів екс-нардеп і екс-губернатор Рівненщини Віктор Матчук.

«Пропонують запровадити ринок договорів оренди землі на 49 років. Тобто за свого життя людина власної землі уже не побачить. Таким чином ми отримаємо той самий ринок землі, ті самі яйця, тільки в профіль. Якщо глянути на ситуацію з усією серйозністю, то відкривати зараз ринок землі в Україні можуть лише безумці. Або ж самогубці, які на фоні росту тарифів та інфляції роблять спробу відібрати у людей їхній останній капітал – землю», - заявив Матчук.

На його думку є інший шлях – кращий і зрозумілий. Змінити судову систему – щоб люди повірили, що в суді вони можуть відстояти своє право, в тому числі право на власність і право на землю.
«Ввести прозорі правила обігу землі і запровадити державну підтримку малих власників землі. Після цього можна звернутися до людей і сказати: люди добрі, от ми це зробили, чи готові ви вже підтримати введення ринку землі? Можна навіть референдум організувати. Але ж це важка робота, яка потребує часу і обмежує спекуляції. А те, що робиться зараз, – це необмежене поле для спекуляцій. Я дуже розраховую, що владі цього не вдасться зробити», - підкреслив Матчук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: