Польща створила комітет з питання воєнних репарацій від Німеччини

Польща створила комітет з питання  воєнних репарацій від Німеччини

Метою робочої групи буде аналіз розміру репарацій, що вимагаються від Німеччини

Парламент Польщі створив комітет з питання виплати Німеччиною репарацій за період Другої світової війни.

Про це повідомляє агентство PAP.

За словами керівника комітету Аркадіуша Мулярчика, метою робочої групи буде аналіз розміру репарацій, що вимагаються від Німеччини.

Раніше прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло заявила, що Варшава має право запросити від Німеччини репарації за завдані країні збитки під час Другої світової війни.

Пізніше політики правлячої партії Польщі Право і справедливість (PiS) заявили, що Варшава хоче добиватися військових репарацій і від Росії.

Нагадаємо, Німеччина відхилила вимогу Польщі щодо нових переговорів про виплату додаткових репарацій за роки Другої світової війни, зазначивши, що ця проблема вже була врегульована в 1953 році.

«У серпні 1953 року Польща прийняла зобов'язуюче рішення ... відмовитися від вимог щодо подальших військових репарацій», - сказав речник німецького уряду Штеффен Зайберт, додавши, що, на думку Берліна, «це питання було врегульоване як юридично, так і політично».

Зайберт зазначив, що Німеччина повністю визнає свою відповідальність у Другій світовій війні, підкреслюючи, що вона також виплатила значні репарації Польщі за загальні військові збитки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: