Помер російський музикант Кріс Кельмі

Помер російський музикант Кріс Кельмі

За словами лікарів, зупинку серця могло викликати зловживання спиртним

У Підмосков'ї на 64 році життя помер відомий співак, композитор і музикант Кріс Кельмі. Про це повідомляють російські ЗМІ.

«У середу, 2 січня, стало відомо, що напередодні, 1 січня, в Підмосков'ї помер відомий співак, композитор і музикант Кріс Кельмі. Йому було 63 роки», - йдеться в повідомленні.

Причиною смерті Кельмі стала зупинка серця. Про це Федеральному агентству новин повідомили в МВС РФ.

Відзначається, що ознак насильницької смерті на тілі музиканта не виявлено. За словами лікарів, зупинку серця могло викликати зловживання спиртним.

Кельмі помер вдень 1 січня. Музикант відчув себе погано в заміському будинку в Підмосков'ї. Швидка відвезла його в одну з лікарень Наро-Фомінська, там медики підтвердили його смерть.

Кріс (Анатолій Арьєвич) Кельмі народився 21 квітня 1955 року в Москві. Грати на фортепіано почав з чотирирічного віку. У 1969-му закінчив музичну школу імені Дунаєвського по класу фортепіано. У 1970-му сформував свій перший колектив «Садко». Взяв псевдонім Кріс в 1972 році, на честь героя «Соляріса» Кріса Кельвіна.

У 1977 році захистив диплом в Інституті інженерів транспорту в Москві, до 1980 року навчався в аспірантурі.

У 1979 році брав участь у створенні групи «Автограф», що пізніше змінила назву на «Рок-ательє» та брала участь у постановці чотирьох вистав в Ленкомі у Марка Захарова, в тому числі й знаменитої рок-опери «Юнона і Авось».

В 1983 році став студентом естрадного факультету училища імені Гнесіних. Його педагогом був Ігор Бриль.

У 1987 році Кріс Кельмі і його ансамбль працювали у філармонії міста Йошкар-Ола і в театрі пісні Алли Пугачової.

З 1994 року Кельмі виступав як сольний виконавець з такими популярними піснями як «Старий вовк», «Леді блюз», «Втомлене таксі», «Дві свічки на вітрі», «Нічне рандеву» та іншими.

Музикант був віце-президентом футбольного клубу «Старко», де грають зірки російської естради.

Всього в дискографії музиканта більше 10 альбомів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: