Помпео може залишити посаду Держсекретаря заради кар’єри сенатора

Помпео може залишити посаду Держсекретаря заради кар’єри сенатора
Держсекретар США Майкл Помпео

Республіканці переконують Помпео покинути посаду держсекретаря

Держсекретар США Майкл Помпео розглядає можливість з часом піти у відставку і балотуватися у верхню палату Конгресу США від штату Канзас. Про це повідомила телекомпанія CNN з посиланням на власне джерело.

За його даними, Помпео «зосереджений на своїй роботі в якості держсекретаря, але при цьому він прислухається до тих», хто радить йому виставити свою кандидатуру в сенатори від Канзасу. Сенатор від цього штату Пет Робертс раніше в цьому місяці оголосив, що на виборах 2020 роки не збирається переобиратися, тому його місце буде вакантним. Як уточнює джерело телекомпанії, лідер республіканської більшості у верхній палаті Конгресу Мітч Макконнелл особисто переконує Помпео піти на такий крок.

Про те, що держсекретар серйозно ставиться до подібного пропозицією, свідчить його згода зустрітися в неділю з провідним консультантом Республіканської партії Уордом Бейкером. З приводу інших кандидатів на звільнене місце в Сенаті джерело зазначило, що «Помпео знаходиться в окремій когорті». «Республіканцям в цілому дуже б хотілося, щоб він балотувався», - додав співрозмовник телекомпанії.

До призначення на посаду директора ЦРУ, а потім держсекретаря Помпео три терміни працював членом Палати представників Конгресу від Канзасу. Він очолив зовнішньополітичне відомство США 26 квітня 2018 року. Помпео – колишній військовий, в 2011-2017 роках був членом Палати представників Конгресу, в ній входив до складу двох важливих комітетів – з енергетики і торгівлі та з розвідки. ЦРУ очолював в 2016-2017 роках.

Нагадаємо, попередник Помпео на посаді держсекретаря Рекс Тіллерсон що президент США Дональд Трамп давав йому вказівки, виконання яких, з його точки зору, було б незаконним і суперечило б наявним угодам. Колишній керівник зовнішньополітичного відомства США також охарактеризував Трампа як людину, яка «діє інстинктивно», «є досить недисциплінованим, не любить читати». За словами Тіллерсона, американський лідер, зокрема, не любить читати службові донесення і «заглиблюватися в деталі з багатьох питань». Як зазначив екс-держсекретар, це ускладнювало для нього взаємодію з президентом США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: