Понад 170 нардепів отримали по 11,5 тис. грн компенсації за житло

Понад 170 нардепів отримали по 11,5 тис. грн компенсації за житло

Депутатам передбачено 460 гривень на добу у вигляді компенсації вартості оренди житла або найму готельного номера

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій і ще 170 депутатів парламенту отримали по 11,5–13,8 тис. гривень кожен з державного бюджету для компенсації вартості оренди житла або найму готельного номера у вересні. Про це йдеться у відповіді апарату Ради на запит «Українських новин».
Депутатам передбачено 460 гривень на добу в якості такої компенсації.
У фракції «Блок Петра Порошенка» кошти з держбюджету надано 62 з 142 депутатів, у тому числі заступнику голови фракції Олексію Гончаренку, депутатам Андрію Вадатурському, Павлу Кишкарю, Аркадію Корнацькому, Івану Куліченку, Богдану Онуфрику, Олександру Сугоняку, Ірині Сусловій, Костянтину Усову, Олександру Черненку і Роману Мацолі.

У фракції «Народний фронт» компенсацію отримали 43 з 81 депутата, в тому числі голова фракції Максим Бурбак і його заступник Юрій Береза, депутати Євген Дейдей, Андрій Левус, Михайло Гаврилюк, Максим Поляков, Павло Унгурян.
У фракції «Об'єднання «Самопоміч» бюджетні кошти отримали 15 з 26 депутатів, в тому числі голова фракції Олег Березюк та його заступник Олег Лаврик, депутати Тарас Пастух, Семен Семенченко; в Опозиційному блоці – 11 з 43, в тому числі Дмитро і Михайло Добкіни.
Також отримали компенсацію 10 з 23 депутатів групи «Відродження», в тому числі Євген Геллер і Антон Кіссе, 5 з 19 депутатів групи «Воля народу» (в тому числі Сергій Мельничук, Михайло Ланьо); 6 з 21 депутатів фракції Радикальної партії Олега Ляшка (в тому числі Олена Кошелєва і Юрій-Богдан Шухевич), а також 5 з 19 депутатів фракції «Батьківщина» (в тому числі Сергій Євтушок, Вадим Івченко і Іван Крулько).
Також компенсацію отримали 13 з 42 позафракційних депутатів, зокрема Андрій Денисенко, Анатолій Денисенко, Євген Мураєв, Володимир Парасюк, Яків Безбах.
Всі ці депутати отримали по 13 800 гривень компенсації.
Водночас депутати Тетяна Ричкова (БПП) і Юрій Одарченко («Батьківщина») отримали компенсацію в розмірі 11 500 гривень, оскільки вони приступили до виконання обов'язків лише 6 вересня.
Депутати Олег Барна і Сергій Кудлаєнко (обидва БПП) отримали у вересні по 28 060 гривень (Барна отримав також компенсацію за липень, а Кудлаєнко – за червень-липень).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: