Попався на гарячому: на Київщині працівника прокуратури затримали після одержання ним хабара

Попався на гарячому: на Київщині працівника прокуратури затримали після одержання ним хабара

Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді взяття під варту

Працівники Генпрокуратури та СБУ затримали працівника однієї з місцевих прокуратур Київської області за підозрою у вимаганні та одержанні хабара сумою понад 375 тис. грн. Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури України.

Зазначену особу затримали на гарячому після одержання частини хабара. «Наразі тривають слідчі дії у кількох місцевих прокуратурах та в апараті прокуратури Київської області, а також в інших правоохоронних органах. Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді взяття під варту», – йдеться у повідомленні.

Дії співробітника прокуратури кваліфікували за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

Затриманому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із конфіскацією майна.

Уточнюється, що підозрюваного затримували співробітники управління з розслідування злочинів, скоєних працівниками органів, які ведуть боротьбу зі злочинністю Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України спільно з департаментом процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату ГПУ та управлінням Служби безпеки України.

Як повідомлялося раніше, виконувача обов'язків ректора Національного авіаційного університету Володимира Харченка затримали під час отримання хабара у розмірі 170 тис. євро.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: