Порошенко готовий до кінця року підписати закон про антикорупційний суд

Порошенко готовий до кінця року підписати закон про антикорупційний суд

Президент нагадав, що у проекті бюджету на 2018 рік передбачене фінансування антикорупційного суду

Президент України Петро Порошенко заявляє про твердий намір запустити наступного року роботу Антикорупційного суду. Глава держави наголошує на готовності до кінця року підписати Закон «Про Антикорупційний суд», у разі його прийняття парламентом. Про це він заявив під час відвідування 10 мобільного прикордонного загону Державної прикордонної служби України.

Порошенко наголосив, що створення нового суду передбачає остаточне ухвалення, підписання президентом Закону «Про Антикорупційний Суд» до кінця поточного року.

«Наголошую, що графік створення нового суду, як я його собі уявляю та планую, передбачає ухвалення остаточне, підписання президентом Закону «Про Антикорупційний Суд» до кінця поточного року. Це є абсолютно реально», - заявив Порошенко.

Він нагадав, що незабаром Верховна Рада в першому читанні розглядатиме новий бюджет України на 2018 рік, проект якого був підготовлений у серпні, а до парламенту уряд його вніс 15 вересня поточного року. «Найдопитливіші із журналістів та фінансових аналітиків помітили, що в ньому була передбачена одна дуже важлива стаття – це фінансування Антикорупційного суду, яка була внесена за моїм наполяганням», - додав Порошенко.

«Що це означає? Це – індикатор, який свідчить про твердий намір керівництва держави запустити наступного року в роботу цей принципово новий судовий орган», - пояснив президент. 

Водночас, за його словами, у Верховній Раді прийняття закону (про створення відповідного судового органу. – Ред.) було заблоковано двома депутатськими законопроектами. Верховна Рада звернулася до Венеціанської комісії і зараз вже є її висновки.

«Ще минулого року в Законі «Про судоустрій і статус суддів», який був внесений мною, також з’явилася норма про Антикорупційний суд. Тепер я наполягаю і наголошую на тому, щоби за участю представників всіх фракцій негайно почалася робота по розробці нового проекту, де будуть враховані всі пропозиції Венеціанської комісії», - заявив глава держави.

Президент наголосив, що готовий делегувати у таку робочу групу свого представника, щоб впродовж буквально кількох тижнів був представлений узгоджений законопроект. «Якщо цього не буде зроблено, я вимушений буду взяти ініціативу на себе», - зазначив він.

Зазначимо, що цього тижня в центрі Києва зібрався мітинг, вимоги учасників якого формально цілком збігаються з ініціативами президента і в частині антикорупційного законодавства, і в частині депутатської недоторканності. Після вчорашнього результативного голосування в парламенті, коли пропозиції президента підтримали більшість політичних сил та більшість депутатів, то громадські організацій та й політичні сили зробили заяву, що завершують свою участь в акції.

Як повідомлялося, 19 жовтня, народні депутати направили на висновок Конституційного суду законопроект № 7203 про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України).

Також 19 жовтня Верховна Рада підтримала медичну реформу.

Згодом депутати підтримали зміни до Бюджетного кодексу для впровадження медреформи.

Читайте матеріали «Главкома»:

Третій день протесту. Cаакашвілі залишився наодинці

«Дочекатися завтра». «Секретний» план лідерів протесту під Радою

Протест 17 жовтня. Перші висновки і підсумки

Життя без недоторканності. Як «бідують» Онищенко, Довгий, Розенблат та Новинський

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: