Порошенко: МВФ не може диктувати нам закони

Порошенко: МВФ не може диктувати нам закони
Петро Порошенко
Фото: Главком

Президент вважає, що лише українці можуть мати вирішальну роль у формуванні українського парламенту, української судової системи, і за посередництва парламенту - уряду

Президент України Петро Порошенко заявив, що міжнародні донори не можуть диктувати Україні закони. Про це він заявив в інтерв'ю Financial Times.

Президент зазначив, що вимоги Міжнародного валютного фонду і Венеціанської комісії, щоб міжнародні донори мали вплив на відбір кандидатів на посади суддів Антикорупційного суду, порушують суверенітет України.

«Якщо хто-небудь уявить, що міжнародні донори формуватимуть українські суди - це протирічить Конституції, тому що лише українці можуть мати вирішальну роль у формуванні українського парламенту, української судової системи, і за посередництва парламенту - уряду», - сказав Порошенко.

Він вказав на успішне голосування Радою за власний законопроект про Антикорупційний суд в першому читанні.

Президент заявив, що готовий підписати законопроект, якщо він буде відповідати Конституції України.

Крім того, глава держави зазначив, що реформи тривають, незважаючи на передвиборчий період. Він навів приклад освітньої та пенсійної реформ, а також реформи охорони здоров'я.

Він також визнав, що багато українців, які зіткнулися зі зростанням цін через девальвацію і попередні підвищення цін на газ, яких вимагав МВФ, не відчувають ефекту від реформ.

У лютому МВФ закликав Україну терміново розглянути законопроект про Антикорупційний суд.

Також глава МЗС Данії заявив, що Антикорупційний суд – ключове завдання України.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що Київ має дослухатися до рекомендацій щодо Антикорупційного суду лише доти, доки проект відповідатиме законодавству України. 

До слова, 1-2 березня Мінфін погасив купон за облігаціями зовнішньої держпозики на 450 мільйонів доларів і повернув 170 мільйонів доларів МВФ за програмою Stand by.

Раніше віце-президент Світового банку розповів, як Україна зможе швидше виплатити борги.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: