Порошенко наполягає на продовженні санкцій щодо Росії на весь 2017 рік

Порошенко наполягає на продовженні санкцій щодо Росії на весь 2017 рік

Президент наголосив, що нині в ЄС вже не обговорюється питання продовжувати чи не продовжувати санкції проти РФ

Президент Петро Порошенко в інтерв’ю українським телеканалам зазначив, що під час переговорів лідерів Нормандського формату, які відбулися 19 жовтня в Берліні, було домовлено про підготовку до кінця листопада «дорожньої карти» імплементації Мінських домовленостей.

Глава держави повідомив, що найближчим часом мають зустрітися дипломатичні радники керівництва країн Нормандської четвірки, а потім міністри закордонних справ, щоб підготувати наступний саміт, де має бути затверджена «дорожня карта».

«Домовилися про те, що ми мали закінчити це до кінця листопада. Вважаю, що ми маємо дуже ґрунтовно і ретельно наполягати на тому, щоб це було зроблено», - зазначив Президент.

Петро Порошенко додав: «Якщо цього не відбудеться, то на Раді ЄС, яка відбудеться в грудні, керівництво країн-членів ЄС буде мати всі підстави, щоб продовжити і посилити санкції. І ми, як українська сторона, внесли чітку пропозицію – давайте розглянемо позицію, щоб продовжити санкції не на пів року, а на рік – на весь 2017 рік. Зараз це питання обговорюється серед країн членів ЄС».

Президент наголосив, що нині в ЄС вже не обговорюється питання продовжувати чи не продовжувати санкції, якщо Мінськ не буде імплементований.

«Ми досягли єдності. Звертаю вашу увагу на заяву Президента ЄС Дональда Туска, який сказав, що внаслідок проведення Нормандського формату на засіданні Ради Європейського Союзу була забезпечена єдність», - наголосив Президент.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: