Порошенко в США підніме питання Криму та звільнення українських політв'язнів

Порошенко в США підніме питання Криму та звільнення українських політв'язнів
Фото з відкритих джерел

Президент відбув на 71-у сесію Генеральної Асамблеї ООН, що розпочалася в Нью-Йорку

Спікер Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца в ефірі телеканалу "112 Україна" розповіла, яких заяв можна очікувати від президента України Петра Порошенка та міністра закордонних справ Павла Клімкіна, які відбули в США для участі в сегменті високого рівня сесії ГА ООН.

"Будь-яке засідання Генасамблеї ООН – це майданчик, платформа для багатьох переговорів: односторонні, багатосторонні. Безумовно, мова буде йти (в заявах Порошенко і Клімкіна, – ред.) про питання імплементації в Мінську, зокрема, невиконання Росією жодного пункту зазначених документів, під якими вона поставила підпис. Безумовно, мова буде йти про звільнення наших політв'язнів, про окупований Крим, щодо необхідності утримання Криму в порядку денному, пошуку механізмів його деокупації. Всі ті питання, які стоять у нашому порядку денному, президентом України та міністром закордонних справ, будуть підніматися", - сказала вона.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко 18-21 вересня здійснить візит у Сполучені Штати Америки.

Зокрема, глава української держави виступить із промовою в ході загальних дебатів 71-й сесії Генеральної Асамблеї ООН, а також візьме участь у Саміті Ради безпеки ООН та засіданні високого рівня, присвяченому проблемі біженців і мігрантів.

На полях Генеральної Асамблеї ООН заплановано проведення низки двосторонніх зустрічей президента України з іноземними лідерами, зокрема Туреччини, Японії, Нової Зеландії, Аргентини, Катару та іншими.

Окрему увагу під час візиту буде приділено питанням поглиблення відносин стратегічного партнерства України з США. У цьому контексті Петро Порошенко зустрінеться з американським керівництвом, представниками провідних ділових та політологічних кіл країни.

Програмою візиту передбачена традиційна зустріч Президента України з українською громадою в США.

Раніше в МЗС України повідомили, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін відбув у США в складі делегації України на чолі з президентом України Петром Порошенком для участі в сегменті високого рівня 71-ї сесії ГА ООН.

Нагадаємо, 14 вересня розпочала роботу 71-я сесія Генеральної Асамблеї ООН у штаб-квартирі всесвітньої організації в Нью-Йорку. Голова Генасамблеї зазначив, що ця сесія має наблизити організацію до реалізації 17 цілей сталого розвитку проекту ООН до 2030. Щорічні загальні дебати розпочнуться 20 вересня і триватимуть до 26 вересня.

Зазначимо, що президент України має намір здійснити робочий візит до США і виступити на загальних дебатах Генасамблеї 21 вересня. Очікується, що під час сесії Генасамблеї президент України Петро Порошенко проведе зустріч з президентом США Бараком Обамою.

Генеральна Асамблея ООН є головним дорадчим органом ООН. У неї входять представники всіх держав-членів Організації, кожне з яких має один голос. Рішення з важливих питань, таких як питання миру і безпеки або прийом нових членів, вимагають більшості у дві третини голосів. Рішення з інших питань приймаються простою більшістю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: