Порошенко та Клімкін відбули до США для участі в сегменті високого рівня сесії ГА ООН

Порошенко та Клімкін відбули до США для участі в сегменті високого рівня сесії ГА ООН
Фото з відкритих джерел

Порошенко зустрінеться з Обамою, Клімкін підписуватиме безвіз

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін відбув у США в складі делегації України на чолі з президентом України Петром Порошенком для участі в сегменті високого рівня 71-ї сесії ГА ООН.

Про це повідомили в прес-службі українського зовнішньополітичного відомства.

«Участь делегації у заходах високого рівня 71-й сесії Генеральної Асамблеї ООН стане можливістю продемонструвати активну і послідовну позицію України на захист ключових, базових цінностей Статуту ООН, надати всебічну інформацію про ситуацію, яка відбувається навколо України, зокрема в частині незаконної анексії Криму та агресії на сході України з боку РФ», – йдеться в повідомленні.

Крім участі в програмі візиту президента України Павло Клімкін проведе ряд окремих дво- та багатосторонніх заходів.

Міністр, зокрема, офіційно представлятиме Україну у засіданнях високого рівня Ради Безпеки ООН з авіаційної безпеки та Спільної слідчої групи з розслідування авіакатастрофи MH-17, засіданнях ГУАМ і ГУАМ+, а також проведе низку двосторонніх зустрічей з метою подальшої консолідації міжнародної солідарності з Україною в умовах тривалої агресії з боку Росії.

В рамках програми Клімкіна запланована процедура підписання угоди про взаємне скасування візових вимог з Сент-Кітс і Невисом.

Нагадаємо, 14 вересня розпочала роботу 71-я сесія Генеральної Асамблеї ООН у штаб-квартирі всесвітньої організації в Нью-Йорку. Голова Генасамблеї зазначив, що ця сесія має наблизити організацію до реалізації 17 цілей сталого розвитку проекту ООН до 2030. Щорічні загальні дебати розпочнуться 20 вересня і триватимуть до 26 вересня.

Зазначимо, що президент України має намір здійснити робочий візит до США і виступити на загальних дебатах Генасамблеї 21 вересня. Очікується, що під час сесії Генасамблеї президент України Петро Порошенко проведе зустріч з президентом США Бараком Обамою.

Генеральна Асамблея ООН є головним дорадчим органом ООН. У неї входять представники всіх держав-членів Організації, кожне з яких має один голос. Рішення з важливих питань, таких як питання миру і безпеки або прийом нових членів, вимагають більшості у дві третини голосів. Рішення з інших питань приймаються простою більшістю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: