Порошенко відреагував на зустріч Трампа та Кім Чен Ина

Порошенко відреагував на зустріч Трампа та Кім Чен Ина
Кім Чен Ин та Дональд Трамп
Фото: Getty

Президент нагадав про недоліки Будапештського меморандуму щодо безпекових гарантій Україні

Президент України Петро Порошенко задоволений результатами історичної зустрічі президента США з лідером КНДР у Сінгапурі.

Про це він написав у Twitter.

«Вітаю результати історичної зустрічі президента США з лідером КНДР у Сінгапурі. Завдяки рішучому лідерству президента Трампа шлях до встановлення миру на Корейському півострові нині вже не є таким неможливим», - зазначив Порошенко.

При цьому президент висловив сподівання, що безпекові гарантії з боку США у зв’язку з денуклеаризацією півострову «врахують недоліки Будапештського меморандуму щодо безпекових гарантій Україні».

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп та глава КНДР Кім Чен Ин у спільній декларації зобов'язалися співпрацювати для розвитку нових відносин між США та КНДР та сприяти миру, процвітанню та безпеки Корейського півострова та світу.

Офіційна зустріч Дональда Трампа з Кім Чен Ином розпочалася 12 червня о 9 ранку за місцевим часом та тривала близько півтори години. У цей же день Трамп повернеться назад до США.

Раніше передбачалося, що президент США залишатиметься в Сінгапурі для проведення переговорів з лідером КНДР стільки, скільки буде потрібно для досягнення мирної угоди. При цьому допускалося, що зустріч могла продовжуватися кілька днів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: